Yrityshistoriikki
 

“Meitä pitkäaikaisia ja kokeneita kuskeja on Joensuun Kierrätys-kuljetus Oy:n palveluksessa useita. Itse olen ollut yrityksessä töissä jo 20 vuotta. Monipuolisella ja ajanmukaisella kalustolla on ilo tehdä töitä.”

Juha Kettunen, kuljettaja

Hannes Karhu aloitti paperin ja pahvin keräämisen 1960-luvulla avolava-pakettiautolla. Lauri Karhu jatkoi isänsä toimintaa kotipaikallaan ja siirtyi Joensuun teollisuusalueelle 1970-luvulla. Hän kehitti vuonna 1980 paikallisen verstaan kanssa puoliautomaattipaalaimen. Keräyspaperit ja – pahvit paalattiin omalla laitoksella ja ajettiin itse tehtaalle. 1980-luvulla otettiin käyttöön ensimmäiset jätepakkaaja-autot, jolloin paperia ja pahvia pystyttiin keräämään enemmän puristavan kontin ansiosta.

Vuonna 1994 Paperinkeräys Oy osti laitostoiminnot ja yrityksen nimi muuttui nykyiseksi, Joensuun Kierrätys – Kuljetus Oy:ksi. Tuolloin remmiin astui Mikko ja Jaana Karhu ja toiminta muuttui pelkäksi kuljetustoiminnaksi.

Vuonna 2006 osakkaaksi yritykseen tuli Paperinkeräys Oy Jaana Karhun toimiessa pääosakkaana ja toimitusjohtajana.

Keräyslaatuja on tullut vähitellen lisää entisten paperin ja pahvin lisäksi; nestepakkaukset, konttoripaperit ja keräyskartonki.

Keräysvälineet ovat myös kehittyneet alan myötä ja tänä päivänä ajetaan paljon mm. puristimia. Alan kehittymisen myötä on nykyisin pystyttävä tarjoamaan myös muiden jätejakeiden kuljetusta, kuten esim. metallia, lasia, ongelmajätteitä...
Asiakkaat haluavat kokonaisvaltaisia palvelukokonaisuuksia ja jätejakeista halutaan määräaikaisesti myös tilastoja.

Tällä hetkellä yritys työllistää toimitusjohtajan lisäksi kuusi ammattitaitoista kuorma-auton kuljettajaa ja osa-aikaisen toimistotyöntekijän. Keräämme vuosittain yli 6000 tonnia keräyspaperia, noin 1000 tonnia pahvia ja noin 3000 tonnia keräyskartonkia.
 


 

Idealmainos 8/2010